Køb af Vinkel Bioenergi sikrer anlæggets grønne omstilling

Milliardær og tidligere Just Eat-ejer køber sammen med European Energy Vinkel Bioenergi i en handel, der muligvis overstiger 1 milliard kroner.

Vinkel Bioenergi er overgået til nye ejere i en handel, der ifølge kilder tæt på transaktionen kan overstige 1 milliard kroner. Det skriver Børsen 7. januar.

Gennem familiekontoret Maigaard & Molbech har tidligere Just Eat-ejer Bo Bendtsen sammen med energiselskabet European Energy købt biogasanlægget i et joint venture.

Jeppe Klug Madsen, der er direktør for Vinkel Bioenergi, kunne i weekenden bekræfte over for os, at aftalen med Maigaard & Molbech og European Energy netop var kommet i hus.

– Nu har vi den kapital til rådighed for Vinkel Bioenergi, der gør, at vi om tre-fem år kan etablere vores grønne omstilling for biogasanlægget, som blandt andet er beskrevet i vores virksomhedsplan, siger Jeppe Klug Madsen.

European Energy vil bruge CO2’en fra biogasanlægget til at producere grøn metanol.

Købet af biogasanlægget er begyndelsen på Maigaard & Molbechs strategi om at lave en cirkulær bioøkonomisk koncern, og derfor er virksomheden også på udkig efter lignende projekter, som kan være alt fra power-to-x, pyrolyse og græsprotein.

Vinkel Bioenergi og dets ansatte bliver integreret som et datterselskab under det nye joint venture-holdselskab BioCirc ApS.

Kilde: https://skive.dk/nyheder-og-presse/2022-erhverv-og-energi/opkoeb-vinkel-bioenergi/